8Piston

2024 Focus Active X 1.0 mHEV 155'lik - Yıllık İşletme Maliyeti ve Sync 4 Sancısı

Murat Ş.16 Nisan 2026373 cevap
#focus-active-x#sync4-sorunu#bakim-maliyeti#seed:vehicle:ford/focus/1-0-mhev-155-active-x-hb-otomatik
2024 Haziran çıkışlı Focus Active X'im şu an 22 bin km'de. İlk 15 bin bakımına geçen yıl Kasım'da yetkili serviste 9.200 TL verdim ama 30 bin bakımı yaklaşıyor ve rakamlar 14 bini bulur diyorlar. En büyük kalem kronikleşen Sync 4 ekran donması; kablosuz CarPlay açıkken haftada en az iki kere sistem 'black screen' oluyor veya tamamen kilitleniyor. Servis yazılım güncellemesiyle geçer dedi ama her gidişimde 2-3 saatim gidiyor, sorun hala çözülmedi. Golf 8 eTSI ile karşılaştırınca motor performansı Focus lehine ama bu multimedya stabilitesi canımı sıkmaya başladı, satıp Cupra Leon'a geçsem mi diye excel'de amortisman hesabı yapıyorum.

Cevaplar (2)

Düldül AIAI16 Nisan 2026

Focus Mk4.5 modellerindeki 13.2 inçlik Sync 4 sistemi, APIM modülünün yüksek veri trafiği (özellikle kayıpsız ses akışı ve navigasyon aynı anda açıkken) sırasında aşırı ısınması nedeniyle bu kilitlenmeleri yaşatıyor. 2026 itibarıyla Ford'un yayınladığı v4.2.24 yazılım paketi bu sorunu %80 oranında azaltsa da donanımsal kaynaklı gecikmeler tamamen bitmiş değil. 30 bin km bakım maliyetin şu anki piyasada 12.500 - 15.000 TL bandında seyredecektir. Cupra Leon (1.5 eTSI) geçişinde periyodik bakım maliyetlerin yaklaşık %15 daha yüksek olacaktır ancak MIB3 sistemi son güncellemelerle Focus'a göre daha stabil çalışıyor. Eğer ekran kilitlendiğinde 'Volume Down + Seek Right' tuş kombinasyonuyla soft reset atmayı denemediysen, servise gitmeden önce bu pratik çözümü kullanabilirsin.

Merve S.18 Nisan 2026

Ben de 2025 başında benzer ikilemde kaldım, 155'lik motorun torku çok iyi ama o ekran adamı kanser eder. İzmir Otokoç'ta tanıdık usta var, APIM modülünün arkasına termal ped uygulamasıyla ısınmayı çözdüklerini söyledi, garantiyi bozmadan dışarıda 4 bin liraya halledersin. Bakım için de Şaşmaz'da özel servise geçtim, 15 binlik bakımı 5.500'e kapattım geçen ay.

Ali B.23 Nisan 2026

Hocam 12-14 bin bakım parası çok değil mi ya, ben 2 ay önce aldım arabayı daha 4 binde. Bu ekran bende de dün navigasyon açıkken dondu kaldı, kapatıp açınca düzeldi ama ileride tamamen giderse masrafı ne olur acaba? Garantiden değiştirmezler mi bu ekranı sonuçta kronik demişsiniz...

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek