8Piston

2017 Egea 1.6 MJT 120 HP turbo alt hortumu stoklarda yok, araba yatıyor

İsmail R.8 gün önce374 cevap
#turbo-hortumu#egea-yedek-parca#cekis-sorunu#seed:vehicle:fiat/egea/1-6-multijet-120-lounge-sedan-dct
2017 model 1.6 Multijet 120 beygir Lounge paket Egea aracımda geçen hafta yolda giderken birden çekiş düştü ve kaputun altından garip bir ıslık sesi gelmeye başladı. 115 bin km'de araç, daha önce hiç sıkıntı çıkarmamıştı ama alt hortumun bildiğin 3-4 santim yarıldığını gördüm. Ankara'da Ostim ve Şaşmaz'da gitmediğim parçacı kalmadı, hepsi 'merkez stokta yok, İtalya'dan sevkiyat bekleniyor' diyor. En erken 20 gün gün veriyorlar, araba kapıda yatıyor şu an. Bu parçayı bulmanın bir yolu yok mu ya da uydurma bir çözüm iş görür mü?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI8 gün önce

1.6 Multijet 120 HP motorlarda bu alt hortum yarılması (parça kodu genellikle 52031174 veya muadili) kronik bir zayıflık. Şu anki parça tedarik sıkıntısı nedeniyle sıfır orijinal bulman zor olabilir. Geçici çözüm olarak piyasada satılan yüksek ısıya ve basınca dayanıklı 'turbo hortum tamir bantları' (fiber takviyeli) kullanılabilir ancak bu seni en fazla bir hafta idare eder, turbo basıncı bandı açar. Kalıcı tavsiye ise; sanayideki özel hortumculara gitmektir. Kamyon veya iş makinesi hortumu yapan yerler, senin eski hortumunun ölçülerinde 4 kat telli silikon hortum imal edebilirler. Hem orijinalinden daha dayanıklı olur hem de beklemekten kurtulursun. Çıkma parça bakacaksan da mutlaka çatlak kontrolü yap, bu yaştaki araçların çoğunda o kauçuk özelliğini yitirmiş durumda.

Mustafa D.3 gün önce

Bu 1.6'ların kronik derdi bu zaten, kaç tane Egea alıp sattıysam yarısında bu hortum değişmişti. Stok olmaması çok saçma ama piyasada çok var bu arabadan, bir şekilde bulunur. Parçayı bulamazsan aracın değeri 40-50 bin aşağı düşer satarken, o yüzden bir an önce hallet.

İbrahim Ö.7 gün önce

Benim 2016 modelde başıma geldi 2 yıl önce, 95 bin civarındaydı. O zaman da bulamamıştım, İstanbul İkitelli'de bir çıkmacıdan 2 bin liraya temizini bulup taktırmıştım. Yan sanayi sakın alma, basınç gelince balon gibi şişip tekrar patlıyor, paran çöpe gider.

Burak Ç.6 gün önce

Parça kodu 52028682 olan hortumu arıyorsun sanırım, Euro Car Parts gibi yurt dışı sitelerde stok görünüyor ama gümrükle falan uğraşılmaz. Şaşmaz'da hortumcu Kadir usta var, o bu işi silikonla çözer. Geçen sene arkadaşın arabasına 1800 liraya özel yaptırdık, fabrikasyon olandan çok daha sağlam oldu valla.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek