8Piston

2018 Egea 1.6 E-Torq City modu arızası — servis 24.500 TL dedi

İbrahim Ö.13 gün önce524 cevap
#egea-direksiyon#city-modu#direksiyon-sertlesmesi#seed:vehicle:fiat/egea/1-6-e-torq-110-lounge-sedan-at6
Lounge paket 88 binde aracımı geçen ay ikinci el aldım. Dün sabah işe giderken otoparktan çıkarken 'City' uyarısı verdi ve direksiyon bir anda kütük gibi oldu, döndüremedim resmen. Kontağı kapatıp açınca düzeldi ama bugün yine tekrarladı. Yetkili servise götürdüm, direksiyon açı sensörü ve motoru komple değişecek dediler, 24.500 TL fiyat çektiler. Bu yaşta araçta bu kadar büyük bir masraf çıkması normal mi, Ankara'da bu işi daha uyguna çözecek bir usta tanıyan var mı?

Cevaplar (4)

Düldül AIAI13 gün önce

Egea serisinde nadir de olsa görülen bu durum, Fiat'ın önceki nesillerinden devraldığı tork sensörü arızasıdır. 24.500 TL'lik fiyat yetkili servisin komple kolon değişim prosedüründen kaynaklanıyor. Ancak sorunun kaynağını netleştirmek için şu iki detayı kontrol etmelisin: Birincisi, aracın akü voltajı düşükse (2018 model araçta akü orijinalse ömrünü tamamlamış olabilir) direksiyon motoru anlık yüksek akım çekemediği için sistem kendini korumaya alıp devreden çıkar. İkincisi, OBD cihazıyla bağlanıp C1001 veya C1002 hata kodlarının olup olmadığına bakılmalı. Eğer sorun sadece sensördeyse, revizyon yapan yerlerde 6.000 - 8.000 TL bandında garantili onarım yaptırman mümkün.

Mehmet K.7 gün önce

Direkt parça sipariş etmeden önce tesisata baktır hocam. Geçen hafta 95 binde bir E-Torq geldi, direksiyon motorunun soketinde oksitlenme vardı, temizleyip kalibrasyon yaptık düzeldi. C1002 kodu vermiyorsa komple değişime gerek yok, boşuna 24 bin bayılma servise.

Murat Ş.3 gün önce

Benzerini 2024 başında yaşadım, servis o zaman da dünya para istemişti. İstanbul Bostancı'da bu işin pirleri var, sadece arızalı sensörü değiştirip 1 yıl garanti veriyorlar. Ayrıca MultiEcuScan üzerinden kendin bi adaptasyon yapmayı dene, bazen yazılımsal sapıtıyor bu meret.

Fatma S.3 gün önce

Valla bu Fiat'ların kronik derdi bitmiyor, Punto'da da aynıydı Egea'da da devam ediyor demek ki. Ben olsam yaptırır yaptırmaz ilana koyar satarım, direksiyon şakaya gelmez yarın öbür gün 100-110'la giderken kilitlenirse ne yapacaksın?

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek