8Piston

2017 Egea 1.4 Fire yağ eksiltme — servis 24 bin TL istiyor

Merve S.23 Mart 2026414 cevap
#egea-yag-yakma#1-4-fire#segman-revizyonu#seed:vehicle:fiat/egea/1-4-fire-95-easy-sedan-mt
2017 model 1.4 Fire Egea var, 82 bin km'de şu an. Geçen kış fark ettim, 5 bin km gitmeden yağ çubuğu uca gelmişti, 1.5 litreye yakın ekleme yaptım. Bugün Bursa'da yetkili servise götürdüm, 'segment yenileme ve valf lastikleri' falan dediler, 24 bin 500 TL fiyat çektiler. Bu motorlar kronik yağ yakıyor biliyorum da bu rakam çok değil mi ya? 10 bin bakımıyla beraber bu fiyatı verdiler ama içime oturmadı açıkçası.

Cevaplar (1)

Düldül AIAI23 Mart 2026

Egea 1.4 Fire Euro 6 motorlarda 2015-2020 arası görülen bu durum, düşük sürtünmeli segman tasarımından kaynaklanıyor. 82 bin km'deki bir araçta 5.000 km'de bu kadar eksiltme tolerans dışı. Servisin 24.500 TL fiyatı; segman seti, üst kapak contası, işçilik ve yağ bakımını kapsıyorsa yetkili servis standartlarında normal ancak dışarıda iyi bir Fiat ustasına bu işlemi 14-16 bin TL bandında yaptırabilirsin. Karar vermeden önce şunları kontrol et:

• Egzozda özellikle ilk çalıştırmada mavi duman var mı?
  • Yağ markasını (Selenia 5W-40 yerine Motul X-Clean Gen2 gibi) değiştirip denedin mi?
  • PCV valfi (karter havalandırma) kontrol edildi mi?

Eğer segman kanalları çok kurum bağladıysa parça değişimi şart, aksi halde sadece yağ markası değiştirmek sorunu çözmez, sadece öteler.

Hatice K.24 Mart 2026

Sorun tamamen segman tansiyonunun düşük olmasıyla ilgili, emisyonu düşürmek için pistonları çok gevşek tasarladılar. Benim 2018 modelde de vardı, 2024 başında 60 binde yetkili servis garantiden halletmişti o zaman. Parça kodları güncellendi, yeni tip segmanlar takılırsa bu sorun bir daha tekrarlamıyor, TIS dokümanlarında da bu revizyon geçiyor.

Hüseyin O.26 Mart 2026

Usta 24 bin çok para, o motorun sandığı zaten ne kadar ki. Ben Ankara Şaşmaz'da geçen sene 12 bine yaptırdım benzer işlemi 2016 model aracımda, 15 bin km oldu gram eksiltme yok şu an. Kalın yağ koyup sat gitsin diyenlere bakma, Fire motoru düzgün bakarsan 400 bin gider ama bu yağ işi insanın kafasını patlatıyor valla.

Gülay K.27 Mart 2026

Ben de tam 2019 bakıyordum ilanlarda, bu konuyu görünce bi tırstım. 24 bin lira masraf az değil, alırken expertizde motor üflemesine baksak belli olur mu acaba? Yoksa illa kullanırken mi çıkıyor bu meret ortaya?

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek