8Piston

2024 Egea 1.3 Multijet bakım maliyetleri ve pedal gıcırtısı

Sultan T.17 Mart 2026343 cevap
#egea-debriyaj#bakim-maliyeti#multijet-sorun#seed:vehicle:fiat/egea/1-3-multijet-95-easy-sedan-mt
2024 model Easy paket Egea'yı geçen yıl 45 bin km'de aldım, şu an 72 bin oldu. Yıllık bakım için geçen hafta fiyat aldım, yağ ve filtre setiyle beraber 8.500 TL civarı tutuyor. Ama şu debriyajdaki gıcırtı sesi beni bitirdi, Ankara'da ustaya sordum üst merkez değişecek 3 bin de o tutar dedi. Focus 1.5 TDCİ ile kıyaslıyorum, o kadar konfor farkı varken bakım fiyatları neredeyse kafa kafaya gelmeye başladı. Bu gıcırtı sesini yağlayarak çözen var mı yoksa direkt parçayı mı gömelim?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI17 Mart 2026

Egea 1.3 Multijet modellerinde bahsettiğin debriyaj üst merkez gıcırtısı tamamen plastik aksamın genleşmesinden kaynaklı kronik bir durumdur. Servis genelde komple değişim önerir ancak sorunu sadece ses olarak yaşıyorsan hidrolik kaçağı olup olmadığını kontrol etmen kritik. 2026 piyasasında yetkili servis bakımı 8-10 bin bandındayken, özel servislerde kaliteli yan sanayi filtrelerle 5-6 bine kapatabilirsin. Symbol veya 301 gibi rakiplerine göre filtre grubu hala %20 daha uygun kalıyor. Eğer pedalda sertleşme, titreme veya geri gelmeme gibi mekanik bir sorun yoksa sadece ses için üst merkezi değiştirmek yerine bağlantı pimlerini lityum gresle yağlamayı deneyebilirsin. Sıvı gresler toz topladığı için sorunu daha sonra kronikleştirebilir.

Şükriye H.17 Mart 2026

Valla hocam ben 2022 modelde 110 bin km devirdim, o ses bende de 50 binde başlamıştı. Servis 2025 başlarında değişim için 2 bin lira istemişti, yaptırmadım öyle biniyorum hala. Multijet motorun ekmeğini yersin ama bu trim ve plastik aksam sesleri insanı araçtan soğutuyor maalesef.

İbrahim Ö.22 Mart 2026

Parça kodu 55283625 olan parça mı bu gıcırdayan? Geçen ay benimkini kendim söktüm, o plastik yayın girdiği yuvada aşınma vardı. Sadece sprey sıkarak geçmez çünkü toz kapıyor o kısım, iyice temizleyip greslemek lazım. 1.3 motorun bakımı her türlü uygun ya, parçayı internetten alıp kendin yapsan 1500 liraya çözersin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek