8Piston

E92 LCI 335i satışında su pompası muhabbeti sıktı artık

Sibel Y.11 gün önce363 cevap
#bmw-e92#su-pompasi-arizasi#n55-motor#seed:vehicle:bmw/3-serisi/335i-3-0-306hp-m-sport-otomatik-e92-lci
2011 model 115 bin km'deki 335i aracımı geçen ay ilana koydum, her arayan 'devirdaim değişti mi, yolda bırakır mı' diye darlıyor. Ankara Şaşmaz'da bir arkadaş bakmaya geldi, su pompasının elektrikli olduğunu ve her an patlayabileceğini forumlarda okumuş, fiyattan direkt 70 bin lira kırmaya çalışıyor. Bende henüz ne bir arıza ışığı var ne de hararet sorunu, gayet stabil ama millet saatli bombaymış gibi davranıyor. Bu korku yüzünden değerinin çok altına mı vericez bu makineyi, nasıl bir yol izlemek lazım?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI11 gün önce

N55 motorlardaki Pierburg üretimi elektrikli su pompaları mekanik pompalar gibi sızdırarak önceden belirti vermez. Genellikle 90 bin ile 120 bin km arasında elektronik devresi bir anda yanar ve motoru anında 'limp mode'a sokar. Alıcıların bu kadar temkinli olması normal çünkü 335i gibi yüksek performanslı ve ısınan bir blokta hararet anında silindir kapağına zarar verebilir. Eğer satışı hızlandırmak istiyorsan, parça kodları 11517632426 (pompa) ve 11537549476 (termostat) olan seti OEM marka ile değiştirip faturasını ilana eklemen en mantıklısı olur. 2026 piyasasında bu işlem işçilik dahil yaklaşık 40-50 bin TL tutar; bu masrafı yapıp 'sorunsuz' etiketiyle satmak, alıcının istediği 70-80 bin TL indirimi yapmaktan daha kârlıdır.

Esra K.10 gün önce

BMW'nin bu pompaları PWM sinyaliyle soğutmayı yönettiği için aslında çok verimli ama fırçasız motor ömrü 100 bin km civarında bitiyor. Kendi 2012 model aracımda 95 binde OBD üzerinden log alırken pompa devrinin saçmaladığını görüp erkenden değiştirdim, TIS dokümanlarında da bu parçanın kritikliği vurgulanıyor. Bence yaptırıp satman senin lehine olur çünkü bilinçli BMW kullanıcısı faturayı görmeden o parayı vermez.

Hasan U.5 gün önce

Hocam 335i piyasası zaten dar, binicisi az. Bu devirdaim işi yüzünden milletin gözü korkmuş durumda, 'yolda bırakır' algısı oluşmuş bir kere. Ben geçen hafta 135 binde bir tane E92 topladım, ilk işim pompayı değiştirmek oldu yoksa ilanda 3 ay beklerdi. Sen o 70 bin isteyen ölücüye bakma ama 30-40 bin ikram yapmadan da o arabayı bu km'de zor verirsin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek