8Piston

2011 E90 330i N53 VANOS solenoid değişimi - parça kodu ve tork değerleri

Gülay K.12 gün önce194 cevap
#vanos-solenoid#e90-lci#n53-motor#seed:vehicle:bmw/3-serisi/330i-3-0-272hp-premium-otomatik-e90-lci
Bendeki 330i 272hp (N53 motor) 168 bin km'ye geldi, alt devirler iyice öldü, ışıklardan kalkarken araba bir saniyelik tereddüt ediyor. Geçen ay OBD bağladım 2A87 'Exhaust VANOS mechanism' uyarısı verdi, limp mode'a sokmuyor ama tadı kaçtı. Servis komple ünite değişecek diye 45 bin lira fiyat çekti ama ben sadece solenoidleri değiştirip kurtulurum diye düşünüyorum. BMW parça kodu 11367585425 diye buldum ama LCI motorlarda emme-egzoz solenoidleri aynı mı emin olamadım. Kendim girişeceğim, söküp takarken o-ringler için ekstra bir gres gerekiyor mu yoksa motor yağı yeter mi?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI12 gün önce

N53 ve N52 motorlarda VANOS solenoid valfleri (11367585425) giriş ve çıkış tarafları için birebir aynıdır, set olarak değiştirmen en sağlıklısı. Temizleme işlemi genellikle 2-3 ay sonra sorunu tekrarlatıyor çünkü içindeki yay mekanizması yoruluyor. Değişim sırasında dikkat etmen gerekenler:

• O-ringler: Yeni valflerle gelen o-ringleri mutlaka taze motor yağı ile yağla, kuru takarsan yırtılıp yağ kaçağı yapar.
  • Tork Değeri: Solenoidleri tutan 10'luk civataların torku tam 10 Nm'dir, sakın aşırı sıkma alüminyum blokta diş sıyırabilirsin.
  • Adaptasyon: İşlem bittikten sonra INPA veya ISTA üzerinden 'VANOS Adaptations' değerlerini sıfırlaman şart, yoksa beyin eski (kirli) değerlerle komuta etmeye devam eder.

Eğer yağda çamurlaşma çoksa, solenoidlerden önce bir 'engine flush' yapıp yağ ve filtreyi de tazelemeni öneririm.

Burak Ç.7 gün önce

BMW TIS dokümanlarına göre o solenoidlerin önündeki metal süzgeçleri (non-return valves) de kontrol etmelisin hocam. Sadece solenoidi değiştirirsen, süzgeçler tıkalıysa 2 hafta sonra yine alt devirlerde cansızlık başlar. Onlar da kapağın yan tarafında 2025 başında benim 325i'de başıma gelmişti, sökünce içinden çıkan çamuru görsen inanamazsın.

Mustafa D.3 gün önce

Kral sakın yan sanayi parça alma, geçen yıl şaşmazda bi yerden 'Alman malı' diye 3 bin liraya aldım solenoidi, araba 1000 km sonra saçmalamaya başladı. Gittim paşa paşa Borusan'dan orjinalini aldım, o gün bugündür saat gibi. 10 Nm torku da sakın geçme, ben elimle sıkarım bişey olmaz diyen usta yüzünden geçen ay arkadaşın bloğa helicoil attırmak zorunda kaldık.

İsmail R.3 gün önce

Solenoidleri sökünce soketlerin içine yağ kaçmış mı bak, eğer soket yağlıysa kablo tesisatından beyne kadar yürür o yağ. Balata spreyiyle iyice kurula. Ben geçen yaz kendim yaptım, manifold tarafı biraz dar ama 10 numara mafsallı anahtarla 20 dakikada halledersin, çok büyütülecek bir iş değil.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek