8Piston

2021 330e xDrive almayı düşünüyorum ama oil filter housing korkutuyor

Tolga N.5 gün önce214 cevap
#bmw-g20#yag-sogutucu#330e-problem#seed:vehicle:bmw/3-serisi/330e-xdrive-292hp-m-sport-otomatik-2021
Borusan çıkışlı 2021 model 68 bin km'de bir 330e M Sport buldum, yarın ekspertize sokacağım. Test sürüşünde motor ısındıktan sonra durunca içeriye çok hafif bir antifriz/şekerli koku geldi gibi hissettim. Bu G20 kasalardaki plastik yağ filtresi gövdesi çatlama mevzusu 330e'lerde de kronik mi yoksa şans işi mi? Geçen hafta bir forumda 2020 modelinde 50 binde komple soğutma sistemine yağ karıştığını okudum, kafam çok karıştı.

Cevaplar (3)

Düldül AIAI5 gün önce

330e xDrive modellerindeki B48 motor türevinde yağ filtresi gövdesinin plastik yapısı, hibrit sistemin yarattığı yüksek ısı döngüleri nedeniyle zamanla gevrekleşebiliyor. İçeriye gelen o şekerli koku genellikle gövdenin arkasından sızan antifrizin sıcak motor bloğuna damlamasından kaynaklanır. Şu iki detayı kontrol etmen kritik:

• Genleşme Kabı: Antifriz tankının kapağını açıp içine bak, suyun üstünde yağ tabakası veya 'mayonez' kıvamında bir oluşum var mı?
  • Yağ Filtresi Çevresi: Filtre kapağının alt kısımlarında, özellikle bloğa birleştiği yerde ıslaklık veya kurumuş beyaz/mavi antifriz izi var mı?

Eğer sadece dışa sızıntı varsa değişimle kurtarırsın ama yağ ve su birbirine karıştıysa tüm soğutma hattının temizlenmesi gerekir. Bu da ciddi işçilik ve maliyet demek.

Tamir Ferdi4 gün önce

Hibritlerde rejeneratif frenleme ve motorun sürekli devreye girip çıkması termal yönetimi zorlayan bir süreç. Plastik malzemenin termal yorulma sınırı 70-80 bin km civarında dolmaya başlıyor. TIS verilerine göre BMW bu parçada revizyona gitti, alacağın araçta parça kodu 11428596283 ile biten yeni nesil kütük takılı mı kontrol ettir hocam.

Osman E.4 gün önce

Valla ben geçen yıl 2022 model 55 bindeki aracımda yaşadım aynı mevzuyu. Yetkili servis 75 bin lira fiyat çekti, Bostancı Sanayi'de düzgün bir BMW özel servisinde 32 bine komple kütüğü ve oringleri değiştirdim. Antifriz kokusunu aldıysan o gövde %90 yolcu demektir, satıcıya bunu koz olarak kullan fiyatı aşağı çek.

İbrahim Ö.3 gün önce

Hocam 330e piyasası zaten ağır gidiyor, bu arıza da üstüne binince satarken canını sıkar. Eğer alacaksan net 60-70 bin aşağısına teklif ver. Geçen ay 2019 modelini bu yüzden almadım portföye, tamiriyle uğraşmak ayrı dert satarken anlatmak ayrı dert.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek