Cevaplar (2)
iDrive 8 sistemindeki bu ani kararmalar ve bağlantı kopmaları genellikle kafa ünitesinin (Head Unit High) aşırı ısınmasından veya Wi-Fi anten modülündeki sinyal parazitlerinden kaynaklanıyor. 2023 üretimi ilk LCI (Makyajlı) modellerde kullanılan Wi-Fi modüllerinin belirli bir serisinde donanım hatası raporlanmıştı. Sorunun çözümü için şu detayı vermen kritik: Ekran donduğunda aracın içindeki kablosuz şarj ünitesini kullanıyor musun? Bazı durumlarda kablosuz şarjın yarattığı elektromanyetik alan CarPlay sinyalini doğrudan kesebiliyor. Eğer yazılımın 03/2026 sürümüne (en günceli) yükseltilmesine rağmen sorun devam ediyorsa, servis kanalıyla 'PUMA' kaydı açtırıp head unit değişimini zorlaman gerekebilir.
Aynı araba bende de var, 65 binde benimki de. Abi o ekranın arkasındaki ana ünitenin fanı bazen tozdan tıkanıyor, ünite ısınınca korumaya alıp kendini resetliyor. Garanti bitmeden 'ekran ısınıyor' diye bastır, yoksa ileride o modül yandığında 120 bin lira fatura çıkarırlar valla.
Hocam servis sadece update atar geçer, sen kendin iDrive kolundaki 'Mode' ve 'Volume' tuşuna 30 saniye basılı tutarak hard reset atmayı dene. Ben geçen sene mart ayında öyle çözdüm, o günden beri haftada bir manuel resetliyorum kafa rahat.
Bimmerpost'taki datalara göre iDrive 8'in RAM yönetimi bazen arka planda log tutarken şişiyor. Ben de 2024 modelde benzerini yaşadım, telefonun isminde Türkçe karakter (ö, ş, ı) varsa protokol sapıtıyor, cihaz ismini değiştirince kopmalar %80 azaldı hocam.