Cevaplar (2)
N13 motorun yüksek çalışma ısısı nedeniyle bu plastik aksamlar 10. yıldan sonra gevrekleşiyor. Sadece ekleme yaparak devam etmen silindir kapak contasına kadar gider. Şu anki durumunda genleşme tankının alt kısmında veya turbo besleme hattındaki flanşta kılcal çatlak var mı kontrol ettin mi? Genelde o bölgedeki O-ringler de özelliğini yitiriyor. Eğer antifriz rengin değiştiyse ya da yağda su varsa durum acil. Şu detayı verirsen daha net konuşabilirim: Sızıntı sadece motor soğukken mi oluyor yoksa yol yaptıktan sonra kaputu açınca buhar veya tatlı bir koku duyuyor musun?
Hocam o turbo hortumu 11537600676 kodlu parça olabilir mi bi baksana. Eğer oysa yetkili servis geçen sene 9 bin lira çekiyordu sadece parçaya, ben dışarıdan 1200 liraya yan sanayi aldım 6 aydır sıkıntısız biniyorum. Kendin bile değiştirirsin 2 tane kelepçesi var sadece.
P0128 kodu attı mı bakmak lazım ama genleşme tankı çatlağıyla turbo hortumu kaçağı genelde eş zamanlı başlar. Yaşından dolayı oradaki plastik dirsek artık özelliğini yitirmiş, elle dokunsan elinde kalır muhtemelen. Şaşmaz'da basınç testi yaptırmadan parça sipariş etme.
Aynı bloğu kullanan F20'de başıma gelmişti 2024 yazında. TIS dokümanlarında bu parçaların ısı dayanım limitleri 110-120 derece bandında belirtiliyor ama N13 trafikte 105-108 dereceleri çok rahat görüyor. Ben komple alüminyum flanş kiti alıp revize etmiştim, plastik orijinali yine çatlayacak çünkü.