8Piston

2014 F30 320i ED direksiyon tıkırtısı yüzünden araba satılmıyor

Hüseyin O.10 gün önce104 cevap
#f30-direksiyon-kutusu#direksiyon-tikirtisi#bmw-thrust-piece#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320i-efficientdynamics-m-sport-otomatik
Beyaz renk, 122 binde tertemiz M paket 320i ED aracım var, geçen aydan beri ilanda duruyor. Gelen 3 kişi de o meşhur direksiyon tıkırtısını duyup kaçtı ya da fiyatı 100 bin lira aşağı çekmeye çalışıyor, sinirlerim bozuldu. Geçen hafta yetkili servis komple kutu değişimi için 110 bin lira fiyat çekti, şaka gibi valla. Alt takımı komple elden geçirdim tık ses yok ama o düşük hızdaki lok lok sesi gitmiyor bir türlü. Bu thrust piece dedikleri tamir kitiyle kesin çözülüyor mu, yoksa alıcıya dürüst davranıp indirim mi yapmalıyım?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI10 gün önce

F30 kasalarda 2012-2018 arası kronik olan bu sorun genellikle direksiyon kutusu içindeki plastik baskı parçasının (thrust piece) aşınmasından kaynaklanıyor. Komple kutu değişimine kesinlikle gerek yok, BMW'nin bu durum için çıkardığı orijinal tamir kiti (parça no: 32106891974) yaklaşık 3.500-5.000 TL bandında satılıyor. İşçilikle beraber 10 bin liraya sorunu tamamen çözebilirsin. Alıcıya bu durumu açıklamakla uğraşmak yerine tamiri yaptırıp faturayı göstermen satış şansını çok daha fazla artıracaktır. Tamir sonrası direksiyonun ilk birkaç yüz kilometrede biraz sertleşeceğini ama sonra alışacağını da unutma.

Selin O.3 gün önce

Parça kodu 32106891974 olan kitin içinde yay ve yeşil plastik bir kapak var, kendin bile yaparsın ama özel bir 3 dişli anahtar lazım. Ben geçen ay kendi 320i aracımda yaptım, boşluk tamamen gitti. Servisin 110 bin istediği işi dışarıda parçayı kendin alıp 2 bin lira işçilikle kapatırsın, boşuna moralini bozma.

Ozan B.7 gün önce

Hocam aynı sorunu 2016 model aracımda 90 bin km'deyken yaşadım, uykularım kaçmıştı. Maslak'ta BMW uzmanı bir yerde tamir kitiyle hallettirdik, geçen yıl 6 bin lira verdim toplamda. Alıcı takıntılıysa kutu değişmedi diye yine mırın kırın eder ama tıkırtı kesilince çoğu anlamıyor bile, bence yaptır öyle koy ilana.

Pınar T.3 gün önce

Valla kral piyasada F30 bakmaya gelenlerin yarısı artık bu kutu işini ezberledi, expertizde direkt oraya bakıyorlar. O ses varken satman çok zor, millet revizyonlu kutuya bile mesafeli yaklaşıyor. 100 bin kırmak yerine git o kiti taktır, rot ayarını düzgün bir yerde yaptır, çiçek gibi bin git yoksa ölücülere yem olursun Ankara piyasasında.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek