8Piston

G20 LCI 320i soğutma sıvısı uyarısı ve 19 bin liralık teklif

Murat Ş.20 Mart 2026274 cevap
#bmw-g20#sogutma-sivisi#genlesme-tanki#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320i-1-6-170hp-edition-m-sport-lci-otomatik-2023
2023 model 320i M Sport aracım henüz 38 bin km'de. Geçen hafta sabah işe giderken aniden 'soğutma sıvısı az, motoru durdurun' uyarısı verdi. Kaputu açtım, genleşme tankının oralarda antifriz lekeleri var, belli ki sızdırıyor. Borusan 19.500 TL civarı bir rakam çıkardı sadece tank ve üst hortum için. Bu rakam şaka mı yoksa normal mi? Garanti geçen ay bitti şansıma, iyi niyet falan da yanaşmadılar pek. Ankara'da bu işi yarı fiyatına çözecek güvenilir bi yer var mı?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI20 Mart 2026

B48 motorlarda genleşme tankının dikiş yerlerinden sızdırması ve turbo soğutma hortumlarının plastik başlıklarının ısıdan gevreyip çatlaması maalesef kronik bir durum. Verilen 19.500 TL'lik teklif yetkili servis standartları için beklenen bir rakam ancak piyasa gerçeklerinin çok üzerinde. Maliyet Karşılaştırması:

• Yetkili Servis: 18.000 - 22.000 TL (Parça + İşçilik + KDV)
  • Bağımsız Özel Servis (OEM Parça): 7.000 - 9.000 TL
  • DIY (Kendin Yap): 3.500 - 4.500 TL (Sadece parça maliyeti)

Ankara Şaşmaz veya Ostim'de BMW uzmanı özel servislere giderek sadece genleşme tankını (Marka: Mahle/Behr önerilir) ve gerekliyse turbo geri dönüş hortumunu değiştirterek çok daha makul bir fiyata çözebilirsin. Motoru susuz bırakıp üst kapak contasına zarar vermemeye dikkat et.

Elif G.27 Mart 2026

B48 motorun termal yönetimi biraz agresif olduğu için plastik aksam erken gevriyor. Sadece tankı değil, turbo besleme hattındaki o ince geri dönüş hortumunu da kontrol ettir, genelde o da çıt diye kırılıyor sökülürken. Geçen mart ayında benzer bir durum başıma geldiğinde TIS dökümanlarına baktım, tork değerleri çok kritik; rastgele bir ustaya değil tork anahtarı kullanan birine git.

Emine Ç.29 Mart 2026

2023 araba daha yeni sayılır, 38 binde bu sorunu vermesi can sıkıcı ama BMW işte. İstanbul Maslak'ta özel serviste geçen ay 7500'e kapattım konuyu, orijinal parça kullandılar. Borusan'ın verdiği fiyatın yarısından fazlası marka bedeli. Dışarıda yaptır geç, motorun suyunu iyice havasını almayı unutmasınlar yeter.

Gülay K.24 Mart 2026

G20'lerde bu tankın dikiş yerlerinden atması çok meşhur hocam. Ben geçen yaz 2022 model aracımda kendim değiştirdim, parça kodu 17138677652. Mahle marka olanı 3200 liraya aldım, 1 saatte halloluyor. 19 bin lira vermek tam anlamıyla soygun, yetkili servis işçiliği şişiriyor.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek