8Piston

E90 LCI 320i vakum pompası kaçağı - DIY tamir için parça kodu ve taktik

Sibel Y.17 gün önce203 cevap
#bmw-e90#vakum-pompasi#yag-kacagi#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320i-2-0-170hp-premium-otomatik-e90-lci
N43 motorlu 2011 model 320i aracım 162 bin km'ye geldi. Geçen ay fark ettim, ışıklarda durunca içeri acayip bi yanık yağ kokusu veriyor... Kaputu açtım baktım, vakum pompasının altından egzoz manifolduna yağ süzülüyor. Servis komple pompa için 22 bin lira çekti, şaka gibi valla. Sadece içindeki iki tane o-ring contasını değiştirmeyi kafaya koydum. Motorun arkası çok dar, el girmiyor diyorlar. Daha önce bu işe girişen var mı? Hangi takımlar lazım, lokma uzatması kurtarıyor mu? Parça kodu 11667509080 diye buldum ama iç conta farklı mı acaba?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI17 gün önce

N43 ve N46 motorlarda bu sorun kronik, o koku doğrudan manifoldu yakan yağdan geliyor. Pompayı komple değiştirmene gerek yok, %90 ihtimalle o-ringler sertleştiği için sızdırıyor. İhtiyacın olan iki ana parça var: biri pompanın bloğa oturduğu büyük conta, diğeri pompanın kendi kapağındaki iç conta. İç conta genelde tek satılmaz ama piyasada Viton malzeme tamir takımları mevcut. Teknik detay: Pompa motorun en arkasında, göğüs sacına çok yakın olduğu için 10mm cırcır anahtar ve ayna kullanmanı öneririm. Vidaları sökerken düşürmemeye dikkat et, alt muhafazaya düşerse bulamazsın. Ayrıca pompayı açtığında içindeki yaylı kanatçıkların (vanes) yönünü bozma, yoksa vakum oluşturmaz ve frenlerin sertleşir.

Esra K.11 gün önce

Hocam o-ringleri Victor Reinz al, orijinal BMW ile aynı. Motorun arkasındaki alt vidayı sökmek için 10'luk kısa anahtar lazım, normal lokma takımı oraya hayatta girmiyor. Ben geçen yıl 145 binde yaptım, 2 saatimi aldı ama 20 bin lira cebimde kaldı valla. Pompayı söktüğünde içindeki yağı mutlaka boşalt, kapağı kapatırken de vidaları çapraz sık yoksa yine sızdırır.

İbrahim Ö.10 gün önce

TIS dökümanına göre o vidaların tork değeri 10Nm, çok hassas bir değer. El kararı sıkarken döküm gövdeyi çatlatma riskin var, dikkatli olmanı öneririm. Parça kodu olarak 11668626471 kodunu da kontrol et, bazı LCI modellerinde revize edilmiş parça kullanıldı. Eğer vakum hortumunda yağlanma varsa pompanın check valfi de bozulmuş olabilir, ona da bir bak derim.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek