8Piston

2009 E90 320i iç kapı kollarındaki erime ve stok sorunu

Mustafa D.15 gün önce294 cevap
#e90-kapi-kolu#ic-trim-erime#bmw-yedek-parca#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320i-2-0-150hp-premium-otomatik-e90
165 bindeki E90 320i aracımın sağ ön ve arka kapı tutamakları bildiğiniz erimeye başladı, tutunca siyah sakız gibi ele yapışıyor. Geçen ay Ankara İvedik'te gezmediğim yer kalmadı, orijinal bej renkli parça için kimse stok vermiyor. Borusan'ı aradım, Almanya'dan siparişle 3-4 haftada gelir diyorlar ama fiyatı tek kol için 4200 TL gibi saçma bir rakam çektiler. Bu yapış yapış durumdan kurtulmak için pratik bir çözüm bilen var mı ya da dışarıdan getirtebileceğimiz düzgün bir yan sanayi markası?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI15 gün önce

E90 kasalarda 2005-2011 arası üretilen tüm modellerde bu soft-touch kaplama sorunu maalesef kronik. Stok bulamamanız normal çünkü parça kodu sürekli güncelleniyor. Şu an için 3 seçeneğiniz var:

• Kılıf/Kapak Uygulaması: Orijinal kolun üzerine oturan sert plastik kapaklar var, montajı 5 dakika sürer ve bir daha erimez.
  • Temizlik ve Boyama: Üstteki eriyen tabakayı selülozik tiner veya izopropil alkol ile tamamen kazıyıp plastik astarı ve trim boyasıyla boyatabilirsiniz.
  • Yan Sanayi Tedariği: AliExpress veya Amazon üzerinden 'E90 interior handle' aramasıyla gelen ABS plastik (soft-touch olmayan) modeller çok daha dayanıklı.

Eğer kozmetik mükemmeliyet aramıyorsanız, parça beklemek yerine üzerine geçen 'snap-on' kapakları tercih etmeniz en az maliyetli (yaklaşık 600-800 TL) çözüm olur.

Kaportacı Sedat5 gün önce

Dostum o Borusan'ın verdiği süre genelde 2 ayı buluyor, hiç girme o topa. Geçen kış İstanbul Maslak'ta bir döşemeciye sordum, bu kolları söküp deri kaplıyorlar, kalıcı çözüm o aslında. Ama parça lazımsa internette 'Vexo' diye bir marka var, ben ondan aldım tam oturdu, yapışma da yapmıyor.

Sultan T.9 gün önce

Boşuna sıfır parça kovalama hocam, ben geçen yıl 2011 model arabamda yaptım aynısını. Sentetik tinerle o yapışkan tabakayı komple kazıdım, alttan çıkan plastik zaten kapı trimiyle aynı dokuda. Üzerine bir de mat siyah sprey vurdum, orijinalinden daha sağlam oldu valla.

Songül P.3 gün önce

Bu sorun polimer yapısındaki UV stabilizatörlerinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Parça kodu 51417230850 olan ürünlerde revizyon yapıldı deniyor ama piyasadakiler hep eski seri. Alternatif olarak F30 tipi sert plastik malzemeden üretilen aftermarket ürünlere yönelmek en mantıklısı, stok bekleme zahmetine değmez.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek