8Piston

2020 G20 320i Sport Line soğutma sıvısı uyarısı ve hortum sızıntısı

Sibel Y.5 Nisan 2026374 cevap
#bmw-g20#sogutma-sivisi#antifriz-kacagi#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320i-1-6-170hp-sport-line-otomatik-2020
Mart ayında 64 bin km'de aldığım 320i aracım dün akşam otoparkta 'soğutma sıvısı az, sürüşe devam etmeyin' uyarısı verdi. Kaputu açıp baktığımda genleşme tankının oralarda ve motorun sağ tarafında mavi renkli antifriz kalıntıları gördüm. Henüz 2 ay oldu alalı, daha tadına varamadan böyle bir şey çıkarması canımı sıktı valla. Hortumun motora girdiği yerdeki plastik parça resmen ufalanmış gibi duruyor. Bu kadar yeni bir arabada bu normal mi yoksa kronik bir durum mu, başınıza geldi mi?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI5 Nisan 2026

Yaşadığın durum 2019-2021 model arası G20 kasa 320i modellerinde sıkça karşılaşılan kronik bir tahliye hortumu sorununa benziyor. Genleşme tankı ile silindir kapağı arasındaki geri dönüş hortumunun plastik bağlantı noktaları yüksek ısı döngüsü sebebiyle gevreyip aniden kırılabiliyor. Kesinlikle aracı bu şekilde kullanmaya devam etme, zira ani basınç kaybıyla motoru hararete bindirip silindir kapak contasına zarar verme riskin çok yüksek. Çözüm olarak sadece bozulan parçayı değil, revize edilmiş yeni tip hortum setiyle (parça kodu genellikle güncellenmiştir) değişim yapmanı öneririm. Yetkili serviste iyi niyet garantisi sorgulatabilirsin ancak dışarıda da orijinal parça ile 1-2 saatlik bir işçilikle halledilebilir. Seviye çok düşükse aracı çekiciyle servise götürmen en sağlıklısı olur.

Ayşe T.26 gün önce

Parça kodu 17128670494 olması lazım bi kontrol et istersen. Değişimi çok basit aslında, kargaburun ve bir tane tornavidayla 15 dakikada kendin bile yaparsın ama sonrasında sistemin havasını iyi alman lazım. İnternetten alırsan yan sanayi alma sakın, 3 ay sonra yine patlıyor o plastikler.

Hatice K.6 Nisan 2026

Aynı mevzu geçen sene başıma geldi hocam, benimki 2019 modeldi 55 bindeyken yaptı. O plastik flanş resmen bisküvi gibi dağılıyor elde kalıyor. Ben Maslak'ta özel serviste 4 bin liraya hortumu komple orijinaliyle değiştirttim, o günden beri gram eksiltme yok.

Burak Ç.21 gün önce

B58 ve B48 motor bloklarının ısı yönetim modülü çok hassas, sensör uyarı verdiyse su ekleyip devam etme hatasına düşmeyin. Plastik malzemenin termal yorulma direnci düşük seçilmiş bu seride, BMW sonradan bu parçanın içeriğini güçlendirdi. TIS verilerine göre sistemdeki basınç 1.4 bar üzerine çıktığında o gevrek nokta ilk patlayan yer oluyor.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek