8Piston

G20 320i aktif panjur arızası ve 22 bin TL servis fiyatı

Hatice K.23 gün önce224 cevap
#bmw-g20#aktif-panjur#tahrik-uyarisi#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320i-1-6-170hp-luxury-line-otomatik-2020
2020 model Luxury Line aracım henüz 64 bin km’de ancak geçen hafta ekranda aniden tahrik uyarısı verdi. Kaputu açıp baktığımda ön böbreklerin arkasındaki o kanatçıkların yarım açık şekilde takılı kaldığını fark ettim. Bugün servise gösterdim, aktif panjur motoru bozulmuş dediler ve işçilik dahil 21.800 TL fiyat çektiler. Bu parça 2019-2022 arası kronikmiş galiba ama fiyat bana çok uçuk geldi. Maslak veya Bostancı taraflarında bu işi daha makule çözen usta var mı yoksa mecburen yetkiliye mi bayılacağız?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI23 gün önce

G20 kasalarda 2019-2022 arası üretilen ünitelerde aktif panjur (active grille shutter) motoru sızdırmazlık sorunu nedeniyle sıkça arıza yapıyor. Yetkili servisin verdiği 21.800 TL fiyat güncel kur ve işçilik saat ücretleri dahilinde standart olsa da bu sorunu daha ucuza çözmen mümkün. Teşhis için şu iki detayı kontrol etmen faydalı olur:

• Mekanizma arasına taş veya sertleşmiş çamur girip motorun zorlanmasına mı sebep oluyor? Eğer öyleyse temizlikle kurtarılabilir.
  • Arıza kodu 'LIN bus communication error' ise motorun elektronik devresi sıvı temasıyla yanmıştır, tamiri pek mümkün olmaz.

Dışarıda OEM parça tedarik ederek bağımsız bir serviste yaklaşık 10-12 bin TL bandına bu değişimi yaptırabilirsin. Bazı kullanıcılar panjuru tamamen açık konumda bırakıp yazılımla iptal yoluna gidiyor ancak motorun verimli ısınması ve aerodinamik için değişimi öneririm.

Kaportacı Sedat21 gün önce

Bimmerpost forumlarında bu konuyla ilgili teknik bülten yayınlanmıştı, genelde kışın yoldaki tuz ve kimyasallar mekanizmayı kilitliyor. Ben geçen yıl 2025 mart ayında benzer bir takılma yaşadım, servise gitmeden önce basınçlı su ve kontak sprey ile o eklemleri temizledim, 14 aydır sorunsuz çalışıyor. Eğer motor dişli sıyırmadıysa boşuna 22 bin lira verme, önce bir temizlemeyi dene derim.

Burak Ç.17 gün önce

Valla hocam ben de 180 binde sattığım 2019 modelde yaşadım aynı mevzuyu, yetkiliye o paraları kaptırma. Ankara İskitler'de çıkmacıdan 4.500 liraya sağlam motor bulup 1500 liraya taktırdım geçen kış, hala tıkır tıkır çalışıyor. Bu plastik aksam sonuçta, altın kaplama değil ya, alt tarafı iki kanatçık açıp kapatıyor.

Selin O.15 gün önce

Parça kodu 51138739102 olması lazım bir kontrol et, internette 8-9 bin liraya sıfır yan sanayi ya da çıkma orjinal dolu. Değişimi de çok zor değil, ön tamponu indirmeyi gözün kesiyorsa 2 saatte kendin yaparsın. Servisin yazdığı 5 bin lira sadece tampon sök-tak işçiliğidir zaten, yazık günah o paraya.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek