8Piston

2017 320d xDrive 145 bin km uzun yol öncesi EGR soğutucu riski

Fatma S.19 gün önce223 cevap
#bmw-320d#egr-sogutucu#yangin-riski#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320d-xdrive-m-sport-otomatik
Haziran ayında arabayla Balkan turuna çıkma planım var ama bu EGR soğutucusu mevzusu uykumu kaçırıyor. Geçen ay soğutma suyu seviyesinde çok hafif bir azalma gördüm, yaklaşık 200 ml kadar ekleme yaptım ama dışarıdan bir kaçak falan gözükmüyor. Aracım 145 binde, 2017 model B47 motor. Yangın riski falan deniyor yabancı forumlarda, manifoldun erimesinden bahsediliyor. Bu halde 3-4 bin km yol yapmak riskli mi yoksa servise gidip direkt değişim mi talep etmeliyim?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI19 gün önce

B47 motorlardaki EGR soğutucu sızıntısı kritik bir güvenlik riskidir; sızan glikol emme manifoldundaki kurumla birleşerek yanıcı bir tortu oluşturur ve bu da yüksek sıcaklıkta yangına sebebiyet verebilir. Soğutma suyu eksiltmesi bu arızanın en net habercisidir. Öncelikle BMW'nin resmi geri çağırma (recall) kapsamını şasi numaranız üzerinden yetkili serviste sorgulatın. Eğer araç kapsam dışıysa bile şu adımları izletmelisiniz:

• Endoskopik Kontrol: Emme manifoldu sökülerek içeride kurum birikmesi veya erime belirtisi olup olmadığına bakılmalı.
  • Basınç Testi: EGR soğutucusunun iç kaçak yapıp yapmadığı basınç altında test edilmeli.

Seyahat öncesi 200 ml eksiltme hafife alınmamalı, özellikle uzun yolda motor sürekli yüksek termal yük altında kalacağı için sızıntı artabilir. Güvenliğiniz için bu kontrolü yaptırmadan yola çıkmamanızı öneririm.

İsmail R.13 gün önce

Hocam Bimmerpost'ta bu konuda çok detaylı teknik dökümanlar var. 2017 modellerde kullanılan soğutucuların içindeki boruların korozyona uğraması kronik bir durum. Senin 200 ml eksiltmen manifoldun içinde yoğuşuyor olabilir, bu da plastik manifoldu içten içe eritiyor. Ben geçen yıl 2018 model aracımda benzer bir şüpheyle servise gittim, garantisi bitmesine rağmen iyi niyetten parça ücretini BMW karşıladı, sadece işçilik ödedim.

Ozan B.9 gün önce

Valla moruk şakaya gelmez bu iş, benim arkadaşın 2016 F30'u 2024 yazında otobanda duman atmaya başladı, zor durdurduk sağda. Seninkinde eksiltme de başlamış zaten 'ben gidiciyim' diyor parça. Ben olsam Ankara Şaşmaz'da düzgün bir BMW özel servisine gösteririm, yetkili servis bazen randevu için 2 hafta sonrasına gün veriyor, senin yol planı yanmasın.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek