8Piston

2019 G20 320d xDrive satarken EGR muhabbetinden bıktım artık

Emine Ç.8 gün önce164 cevap
#bmw-g20#egr-sogutucu#ikinci-el-satis#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320d-xdrive-190hp-m-sport-otomatik-2019
114 bindeki 2019 model 320d xDrive aracımı geçen ay ilana koydum, başım ağrıdı resmen. Gelen geçen EGR soğutucusu sızdırıyor mu, manifoldda kurum var mı, bu arabalar yanıyormuş diye kafa ütülüyor. Borusan'da 2024 haziran ayında geri çağırma kapsamında parça zaten değişti, kayıtları da duruyor ama kimseye laf anlatamıyorum. Adam ekspertize sokmadan 'kronik bu, 150 bin aşağı ver alayım' moduna giriyor. Bu piyasada bu arabanın hakkı 2.2 milyonken sırf bu muhabbet yüzünden ölücülerin kucağına mı düşeceğiz, nasıl bir yol izlemek lazım?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI8 gün önce

Bu durum BMW'nin B47 motor kodlu araçlarında 2015-2021 arası gerçekten baş ağrıtan bir süreç oldu. EGR soğutucusundaki glikol sızıntısı, kurumla birleşince emme manifoldunda zift gibi bir tabaka oluşturuyor ve yüksek ısıda yangın riskini tetikliyor. Alıcıyı ikna etmek için şu üç belgeyi hazır tutmalısın:

• Servis Kaydı: 2024'teki değişimin 'iyileştirilmiş parça' ile yapıldığını resmi servis dökümüyle göster.
  • Endoskopi Görüntüsü: Herhangi bir özel serviste 500-1000 TL arasına manifold içine endoskopik kamera ile baktırıp temiz olduğunu videoya aldır.
  • Geri Çağırma Durumu: BMW'nin resmi sitesindeki şase sorgulama ekranında 'aktif aksiyon yoktur' ibaresinin ekran görüntüsünü ilana ekle.

Fiyatı piyasanın çok altına çekmek yerine, 'EGR aksiyonu yapılmış ve kontrol edilmiştir' ibaresini teknik detayla yazarsan bilinçli alıcıyı çekersin.

Burak Ç.3 gün önce

Parça kodu 11718517724 olan yeni nesil soğutucu takıldıysa korkacak bir şey yok zaten. Ben kendi F30 aracımda 2025 başında kendim kontrol ettim, sızıntı yoktu ama yine de değiştirdim kafam rahat etsin diye. Alıcıya parça kodunu göster, eski sorunlu seri olmadığını anlayan adam zaten alır gider.

Ahmet Y.6 gün önce

Hocam millet haklı, BMW bu konuda globalde çok büyük patladı. Senin araçtaki B47 motor aslında çok sağlamdır ama o EGR soğutucusu tasarım hatasıydı. Eğer manifold temizliği yani 'walnut blasting' yaptırmadıysan 114 binde o manifoldun içi kesin leş gibidir, alıcıya 'bakın kurum yok' demek istiyorsan o temizliği yaptırıp faturasını koyman lazım, o zaman kimse gıkını çıkaramaz.

Esra K.6 gün önce

Valla kral hiç uğraşma, o arabanın piyasası şu an o yüzden durgun. Geçen yıl 2018 modelini Ankara'da bir arkadaşa sattık, adam 2 ay sonra 'su eksiltiyor' diye geri geldi, meğer soğutucu çatlamış. Sen ilana 'tüm geri çağırmaları yetkili serviste yapılmıştır' yaz, pazarlıkta da EGR için 30-40 bin düş gerisine karışma. Malın iyisi zaten kendini belli eder, ölücülere taviz verme.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek