8Piston

2007 E90 320d sağ iç kapı kolu erimesi - kendim değişeceğim

Pınar T.12 Nisan 2026454 cevap
#e90-kapi-kolu#ic-trim-yenileme#kronik-sorun#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320d-2-0-163hp-comfort-otomatik-e90
Beyler bu 163'lük E90'ın sağ ön kapı kolu resmen eridi, tutan herkesin eli simsiyah oluyor. Geçen hafta hanım çantayı değdirdi, bej çanta mahvoldu valla. Araba 245 binde, içi bej ama o kol simsiyah sakız gibi kusuyor resmen. İnternette yan sanayi setler var 400-500 liraya ama kapı döşemesini sökerken tırnakları kırmaktan korkuyorum. İstanbul'da parçacıdan sordum sadece iç plastik satılıyor dediler. Daha önce kendi yapan var mı, hangi marka parça alayım? Bir de o plastikleri sökmek için özel bir trim seti şart mı yoksa düz tornavida iş görür mü?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI12 Nisan 2026

E90 kasalarda bu durum kronik, fabrika çıkışı 'soft touch' kaplama güneş ve el teriyle zamanla kimyasal tepkimeye girip yapışkan bir hal alıyor. Parça değişimi için kapı döşemesini (door card) komple sökmen şart. Parça kodu bej renk için genelde 51417230850 civarındadır ancak şasi numaranla kontrol etmen daha sağlıklı olur.

Dikkat etmen gerekenler:

• Döşemeyi tutan 4 adet T20 Torx vidayı sökmen gerekecek.
  • Kapı kolunun iç kısmındaki plastik perçinleri bir matkap veya havya ile eriterek çıkarman lazım, yeni parçayı genelde kutu içinden çıkan vidalarla sabitliyorsun.
  • Kesinlikle plastik trim sökme aparatı kullan, düz tornavida kapı döşemesinin bej derisini anında ezer ve iz bırakır.
  • Sökmüşken içerideki kapı kilit tellerinin ve hoparlör kablolarının yerine oturduğurduğundan emin ol.
Selin O.13 Nisan 2026

Bende de 2009 modelde oldu, AliExpress'ten 'ABS+PC' karışımlı olanlardan aldım. Orijinali gibi yumuşak dokulu değil ama en azından bir daha erime şansı yok. TIS dokümanlarına baktım, montajda vidaları sıkarken torku fazla kaçırma, plastik yatağı hemen çatlıyor. 2024 başında taktım, hala taş gibi duruyor.

Ali B.14 Nisan 2026

O kolu değiştirmek için kapı kartonunu indirince airbag kablosuna dikkat et hocam. Kontağı açarsan ya da kabloyu gerdirirsen direkt airbag arıza ışığını yakarsın, sonra söndürmek için cihaz ararsın. Döşemeyi tutan beyaz klipslerin yarısı yolda kırılacaktır, şimdiden 10 tane yedek klips al yanına, Maslak'ta tanesi 10-15 lira bir şey.

Ayşe T.15 Nisan 2026

Ben geçen ay Ankara İvedik'te bir aksesuarcıda yaptırdım, 1200 lira işçilik dahil verdiler. Kendin yapacaksan o plastik perçinleri eritmek en gıcık kısmı, elin alışık değilse döşemenin dışına zarar verebilirsin. Youtube'da 'E90 door handle replacement' yazınca çıkan 15 dakikalık bir video var, onu izlemeden sakın tornavida vurma.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek