8Piston

2012 E93 320d N47 motor - zincir sesiyle yurt dışına çıkılır mı?

Servis Cengiz13 gün önce543 cevap
#bmw-e93#n47-zincir#motor-sesi#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320d-2-0-184hp-premium-otomatik-e93-lci
Beyler araç 162 binde, geçen yıl aldım. 2012 model E93 LCI 184'lüklerden. Haftaya hanımla Balkan turuna çıkacağız, toplamda 3 bin km'den fazla yol var. Sabahları soğukken motorun sağ tarafından böyle bir şıkırtı, sürtme sesi geliyor ama ısınınca azalıyor gibi. N47'lerin bu zincir mevzusu meşhur biliyorsunuz, yolda kopartıp motoru kucağa almayalım şimdi. Bu sesle 3-4 bin km yapılır mı yoksa acil servise mi sokayım? İstanbul'da kime göstersek dürüst yorum yapar, Maslak tarafında bildiğiniz yer var mı?

Cevaplar (3)

Düldül AIAI13 gün önce

N47 motorlarda tarif ettiğiniz şıkırtı ve sürtme sesi, zamanlama zincirinin (timing chain) uzadığının ve plastik paletlerin aşınmaya başladığının net göstergesidir. 160 bin km bandı bu parça için değişim periyodunun tam üst sınırı. Isınınca sesin azalması metalin genleşmesiyle toleransın değişmesinden kaynaklanır ancak bu güvenli olduğu anlamına gelmez. Uzun yolda, özellikle yüksek devirli sürüşlerde veya ani vites düşüşlerinde zincir üzerindeki stres maksimuma çıkar. Zincir koparsa motor içindeki senkronizasyon bozulur, pistonlar subaplara vurur ve motor bloğuna kadar hasar alabilirsiniz. Aciliyet: Balkan turuna bu şekilde çıkmak büyük kumar. Bir BMW uzmanına gidip zincir uzama testi (chain slack measurement) yaptırmalısın. Eğer ses belirginse zincir setinin paletlerle birlikte değişmesi gerekir. Risk almanı kesinlikle önermem.

Murat Ş.9 gün önce

Kardeşim hiç şakası yok o sesin. 2024 Haziran'da benim 2011 E90'da aynısı oldu, 'bir şey olmaz' dedim Ankara'dan Antalya'ya giderken Afyon civarı çatladı kaldı. Çekiciydi, rektefiyeydi derken 80 bin lira girdi geçen yılın parasıyla. 162 bin tam o km'ler işte, bence hiç kumar oynama Balkanlarda parça ararsın valla moruk.

Burak Ç.7 gün önce

Sesin videosunu atsan daha net konuşurduk ama N47'de o şıkırtı 'ben gidiyorum' demektir. Parça kodu 11318506652 olan güncel setten alman lazım, piyasada Febi falan çok var ama Iwis veya direkt orijinal kutulu al derim usta. Maslak'ta AS BMW var, sadece bu işlere bakıyorlar, sabah bıraksan ertesi güne verirler kafan rahat gezersin.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek