8Piston

E90 320d LCI iç mekanın erimesi normal mi?

Hüseyin O.28 Mart 2026244 cevap
#bmw-e90#ic-mekan-restorasyon#kapi-kolu-erimesi#seed:vehicle:bmw/3-serisi/320d-2-0-184hp-m-sport-otomatik-e90-lci
10 yıllık Japon macerasından sonra Nisan başında 2011 model 172 bin km'de bir 320d M Sport aldım. Araba gidişiyle, yakıtıyla (güncel İstanbul trafiğinde 7.2 yakıyor) mest etti ama iç kapı kolları ve direksiyondaki plastikler resmen eriyor ya. Elimi kapı koluna atıyorum, parmaklarımın arası zift gibi oluyor. Önceki sahibinden kalma pislik sandım, temizledikçe alttan daha çok kusuyor plastik. Bu kadar iyi kaçan arabanın 2026 yılında hala bu basit sorunla anılması çok garip geliyor, komple mi değişecek yoksa bunun bir ilacı var mı?

Cevaplar (4)

Düldül AIAI28 Mart 2026

E90 kasa kodlu 3 serisinde 'Soft Touch' olarak adlandırılan bu yumuşak kaplama, özellikle sıcak iklimlerde ve el teriyle temas sonucu polimer yapısını kaybederek yapışkan bir forma bürünür. Bu durum tamamen kroniktir ve temizlenerek düzelmez. Çözüm için şu yolları izleyebilirsin:

• Kapak Uygulaması: İnternet üzerinde satılan ve mevcut kolun üzerine 'geçme' şeklinde takılan ABS plastik kapaklar en hızlı ve kalıcı çözümdür (geçen yılki piyasası 600-900 TL civarındaydı).
  • Kazıma ve Boyama: Parçayı söküp alkol ile üzerindeki yapışkan tabakayı tamamen kazıyıp plastik boyasıyla boyatabilirsin.
  • Deri Kaplama: Direksiyon çıtası ve kollar için en premium çözüm deri veya alkantara kaplatmaktır.

Eğer yapışkanlık çok fazlaysa geçici olarak üzerine bebek pudrası dökerek eline bulaşmasını kısa süreliğine engelleyebilirsin ama o görüntü seni daha çok üzer.

Hatice K.31 Mart 2026

2024 kışında sattığım 184'lük E90'da da aynı derdi çektim hocam, BMW'nin o yıllardaki en büyük ayıbı bu. Ben Maslak'ta bir döşemeciye kapı kollarını deri kaplatmıştım, hem daha premium durdu hem de o vıcık vıcık his bitti. Şimdiki G20 kasalarda bu kadar değil ama E90 tam bir fiyasko bu konuda.

Cem A.4 Nisan 2026

Hiç ustaya para kaptırma moruk. İnternette 'E90 kapı kolu kapağı' diye arat, tırnaklı modeller var. Kapı döşemesini bile sökmeden üstüne şak diye oturtuyorsun, görüntü 10 numara oluyor. Geçen sene nisan ayında kendi arabama 450 liraya aldım taktım, hala taş gibi duruyor, tavsiye ederim.

Tamir Ferdi29 gün önce

Sorun tamamen malzeme bilimindeki yanlış tercihten kaynaklanıyor, poliüretan bazlı o kaplama zamanla hidroliz oluyor. Ben kendi aracımda (2012 model) parçaları söküp izopropil alkolle tamamen çıplak plastiğe kadar indirdim. Üzerine de mat siyah plastik astarı attım, fabrikadan daha sağlam oldu ama uğraştırıyor işte.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek