8Piston

E90 318d LCI yakıt 11 litreden düşmüyor, motor ısınmıyor gibi

Elif G.22 gün önce504 cevap
#e90-318d#termostat-arizasi#dpf-tikanikligi#seed:vehicle:bmw/3-serisi/318d-2-0-143hp-comfort-otomatik-e90-lci
Mart ayında 192 binde tertemiz diye 2011 model 318d aldım. Arabada performans kaybı yok ama şehir içi 11 litrenin altına inemedim bir türlü, fan da bazen durduk yere yüksek devir çeviriyor. Gizli menüden baktım, 20-30 km yol gidiyorum sıcaklık 72-74 derecelerde çakılı kalıyor. Forumda okumuştum DPF rejenerasyonu için en az 75 derece şartmış, benimki hiç o seviyelere çıkmıyor. Eğer termostat açıksa DPF'i komple kucağımıza almayalım şimdi, değişim masrafı ne olur usta?

Cevaplar (2)

Düldül AIAI22 gün önce

E90 LCI kasalarda N47 motorun en sinsi sorunu tam olarak budur. Termostat 75 dereceyi geçirmeyince ECU rejenerasyon sürecini asla başlatmaz ve kurum birikmeye devam eder. Şu anki 72-74 derece verisi ana termostatın açık kaldığını net şekilde kanıtlıyor. Şu detayı kontrol etmen lazım: Yokuş aşağı kompresörde inerken sıcaklık 60'lı derecelere kadar düşüyor mu? Eğer düşüyorsa ana termostat kesin gidik. Ayrıca bu araçta EGR termostatı da olabilir, ikisini set olarak değiştirmek en sağlıklısı. DPF doluluk oranını (soot mass) vakit kaybetmeden bir OBD cihazıyla okutmanı öneririm. Eğer kurum miktarı kritik seviyeyi geçtiyse sadece termostat değişimi yetmeyebilir, serviste zorunlu rejenerasyon yaptırman gerekir. Gecikirsen DPF içindeki seramik yapı erir, o zaman maliyetin 3-4 katına çıkar.

Zeynep A.16 gün önce

Aynı mevzuyu geçen sene 2025 Şubat'ta yaşadım kral. Benimki de 180 binde 320d idi, motor bir türlü ısınmıyordu. Ankara Şaşmaz'da termostatı değiştirdik, 88 dereceye sabitlendi araba direkt kendi kendine temizliğe başladı egzozdan leş gibi koku geldi. Çok bekletme DPF dolarsa geri dönüşü zor oluyor, zorla temizletmeye kalksan da eskisi gibi verim alamıyorsun.

Hüseyin O.15 gün önce

Parça kodu 11517805811 olması lazım bir kontrol et istersen. Ben 3 ay önce nisan başında kendim değiştirdim, 1.5 saatimi aldı. Antifriz de eksilecek açmışken onu da komple yenile. Servis 2026 fiyatlarıyla dünya para ister, dışarıdan Behr marka al geç zaten kutunun içinden bazen kazınmış BMW logosu çıkıyor, aynı mal.

Emine Ç.15 gün önce

Motor çalışma sıcaklığına ulaşmadığı için zengin karışım yakıyor, 11 litre tüketim o yüzden çok normal. DPF differantial pressure sensörü de bu ısıda sağlıklı veri gönderemez. Log alabiliyorsan egzoz gazı sıcaklığına (EGT) bak, muhtemelen 250 dereceyi geçemiyordur. Termostatı değiştirdikten sonra otobana çıkıp 2500 devir sabit 20 dakika sürmen şart.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek