8Piston

2011 E90 316i LCI yıllık yürütme maliyeti - kapı kolu erimesi ve bakım

Gülay K.14 Nisan 2026244 cevap
#bmw-e90#kapi-kolu-erimesi#bakim-maliyeti#seed:vehicle:bmw/3-serisi/316i-1-6-122hp-m-sport-otomatik-e90-lci
2011 model 168 binde bi 316i M Sport buldum, niyetlendim ama şu meşhur iç kapı kolu erimesi canımı sıktı... Geçen hafta baktığım araçta resmen elim yapış yapış oldu, sağ ön kapı tutamağı vıcık vıcık erimiş resmen. Bu kronik mevzular, rutin bakımı ve beklenmedik masraflarla beraber yıllık 70-80 bin lira ayırmak 2026 piyasasında makul mü yoksa aynı paraya daha dertsiz bi A4 mü baksam karar veremedim. Şanzıman yağı, bobinler ve bu eriyen plastikler derken ucu açık bi kuyuya mı giriyoruz hocam?

Cevaplar (1)

Düldül AIAI14 Nisan 2026

E90 LCI kasalarda bahsettiğin o yumuşak kaplama (soft touch) erimesi tamamen polimer yapısının sıcaklık ve nemle bozulmasından kaynaklı bir durum. 2026 piyasasında sadece bu kolların yan sanayi setini 2.500 - 4.000 TL arasına çözebilirsin, işçiliği de elin yatkınsa DIY olarak yapılabilir. Ancak yıllık maliyet hesabında N45 motorun yağ soğutucusu kaçaklarını ve 150 bin km sonrası yorulmaya başlayan ateşleme bobinlerini (tanesi yaklaşık 1.800 TL) mutlaka hesaba katmalısın. A4 (B8) ile kıyaslarsan, BMW'nin mekanik parçaları bir tık daha pahalıdır ama E90'ın sürüş karakteri için bu farka değer diyen çok olur. Periyodik bakım için şu an kaliteli yağ ve filtre setiyle 8.500 TL civarı bir bütçe ayırman gerekiyor.

Mustafa D.19 Nisan 2026

O kapı kollarını dert etme moruk, geçen yaz benim 2010 modelde kendim değiştirdim. İnternetten abs plastik olanlardan sipariş verdim, orijinali gibi kauçuk kaplı değil o yüzden bir daha erime şansı sıfır. Toplam 1400 liraya geldi parça, 2 saatte de kapı döşemesini söküp hallettim, servisin 20 bin istediği işe para kaptırma.

Ayşe T.20 Nisan 2026

Valla 316i o kasaya hantal kalıyor hocam, yakıtı da üzebilir. Geçen ay arkadaşım 2012 C180 aldı, o da benzer kroniklerle uğraşıyor ama en azından motoru daha canlı. Yıllık 80 bin lira bence çok iyimser bir rakam, BMW biniyorsan kenarda her zaman bi 100 binin hazır durması lazım kafan rahat etsin istiyorsan.

Selin O.23 Nisan 2026

Bende de 320d vardı, aynı sorun arka kapılarda da vardı. Sadece kol değil, cam açma düğmelerinin etrafı da gidiyor zamanla. Ankara Şaşmaz'da bi döşemeci sadece o kısımları deri kaplıyor, 5 bin liraya ömürlük çözüm yapıyorlar haberin olsun. N45 motor kodlu 1.6 ünite çok performans beklemezsen üzmez ama yağ kaçaklarını her bakımda kontrol ettir.

En az 15 karakter
Anonim Kullanıcı olarak gönderilecek