Cevaplar (1)
F30 kasa 3 serilerinde 2012-2015 arası kullanılan 'soft-touch' kaplama termal kararlılığını yitirdiği için bu sorun kaçınılmaz. AliExpress veya standart yan sanayi plastikler genellikle aynı polimer yapıda olduğu için 1-2 sezonda tekrar salıyor. Çözüm yolları şunlar:
- ABS Plastik Değişimi: Piyasada 'soft-touch' (yumuşak dokulu) olmayan, sadece saf sert ABS plastikten üretilen kollar var. Bunlar erimez ama dokusu daha serttir.
- Kalıp Deri Kaplama: Kaliteli bir döşemecide yapılan deri kaplama görseli biraz değiştirse de ömürlüktür.
- Geçme Kapaklar: Mevcut kolu sökmeden üzerine oturan sert plastik kapaklar en ucuz ve hızlı çözüm (ortalama 500-800 TL).
Eğer kolların mekanizmasında boşluk varsa komple sert ABS setle değişmen en mantıklısı olur, işçilik dahil 3000-4000 TL bandına halledersin.
Hocam hiç döşemeciye para bayılma, 2013 model aracımda ben kendim hallettim. N11'den sert plastik olanlardan sipariş geç, kapı döşemesini sökmek için plastik levye seti al 200 liraya. Orjinal vidalar T20 torx istiyor, evde varsa 30 dakikada halledersin, deri kaplama sırıtır o arabada.
Valla kral bu F30'ların kaderi bu, geçen ay 140 binde bir tane sattım, sırf şu kollar yüzünden adam 15 bin lira kırdırmaya çalıştı. Satarken çok göze batıyor, sanki araba 500 binde gibi duruyor. Ben genelde dıştan geçme kapak taktırıyorum geçiyorum, hiç sök takla uğraşmıyorum temiz duruyor.